parallax background

Ontharing

Harsen


Voor het verwijderen van gezichtshaar maak ik gebruik van LYCON hars. LYCON levert superieure resultaten! De lage gebruikstemperatuur, de elasticiteit en de zachtheid van de hars zorgen voor een aangename klantervaring, zelfs voor de meest gevoelige huidtypes. Zo verwijder je met harsen de haar vanaf de wortel, met een zijdezachte huid als resultaat. Je haren blijven na het harsen langer weg en groeien bovendien zachter terug.


Zoals de naam al zegt, wordt er gebruik gemaakt van hars, die aangebracht wordt op je huid. Hierbij komen je lichaamsharen vast te zitten in de hars. Vervolgens trek je de hars tegen de haargroeirichting in van je huid. De ingevangen haren worden hierdoor met wortel meegetrokken. Het voordeel is dat het langer duurt dan bij scheren voordat de haren weer zijn aangegroeid, gemiddeld zo'n 3 tot 6 weken. Bovendien groeien de haren terug met een dunnere en zachtere punt.
Bij regelmatig harsen heb je zelfs kans dat sommige haren helemaal niet meer terug komen omdat het haarzakje waarin de haar groeit beschadigd is geraakt.


De geharste haren blijven ongeveer 3 – 8 weken weg nadat ze zijn geharst. In de zomer groeien haren over het algemeen iets sneller dan in de winter. Dat wil overigens niet zeggen dat u pas na 3 – 8 weken de eerste haren zult zien. Haren hebben een haargroeicyclus en groeien dus niet allemaal tegelijk. Op het moment dat je harst, zal een deel van de haren in rust zijn en geen enkele groeiactiviteit vertonen. Een ander deel is wel al aan het groeien, maar nog te kort en niet te zien. Wanneer je een week nadat je hebt geharst weer enige haren ziet, zijn dat dus niet de haren die je hebt geharst, maar haren die vorige week nog niet te zien waren en nu net boven het huidoppervlak uit zijn gegroeid. Mits je huid niet te gevoelig is, kun je de totale haargroei zeer beperkt houden als je 1 x per 2 à 3 weken harst.

DE FASEN VAN DE HAARGROEICYCLUS


De haargroeicyclus bestaat uit vier fasen: de anagene fase, de catagene fase, de telogene fase en de exogene fase.



ANAGENE (HAARGROEI) FASE

De Anagene of groeiende fase is het eerste deel van de haargroeicyclus. Tijdens de Anagene fase delen de cellen van de bol zich snel af, wat resulteert in nieuwe haargroei. Tachtig tot 90% van de haarzakjes bevinden zich op een gegeven moment in de Anagene fase.

De Anagene fase duurt ergens tussen twee en zeven jaar. De lengte van de Anagene fase bepaalt de maximale haarlengte. Mensen met heel lang haar hebben bijvoorbeeld een erg lange Anagene fase. Wimpers, wenkbrauwen en lichaamshaar hebben kortere groeifasen dan voor het haar op je hoofd, waardoor ze veel korter zijn dan hoofdhaar. Er zijn veel factoren die de lengte van de anagene fase beïnvloeden, inclusief genetica, voeding, leeftijd en algehele gezondheid.

CATAGENE FASE (OVERGANG)

Na de haargroeifase gaat de Catagene fase in. Deze korte overgangsfase duurt slechts twee tot drie weken. Tijdens de Catagene fase stopt het haar met groeien en maakt het zich los van de bloedtoevoer. Hierdoor wordt de haar zwak.

TELOGENE (RUST) FASE

De Telogene of rustende fase komt na de Catagene fase. Tijdens de Telogene fase rust het zwakke haar terwijl er een nieuwe haar onder begint te groeien. Deze nieuwe haar zal uiteindelijk de plaats innemen van het zwakke haar. De Telogene fase duurt drie maanden en 10-15% van alle haren bevindt zich op elk willekeurig moment in deze fase.

EXOGEN (HAARVERLIES) FASE

De Exogen, of haaruitvalfase, is het laatste deel van de haar cyclus. Tijdens de Exogene fase wordt het haar van de rustende haren losgemaakt en valt het uit. Elk haar valt uiteindelijk uit en het is volkomen normaal om elke dag 50 tot 100 haren te verliezen.

In feite is de Exogene fase de reden waarom je vaak haren in je douchegoot of op je haarborstel zult tegenkomen. Je zou je alleen zorgen moeten maken als er een plotselinge verandering optreedt en er veel meer haren dan normaal uitvallen.

Na de Exogene fase keert de haarfollikel terug naar de Anagene fase en herhaalt de cyclus zich.

 

Afspraak maken