parallax background

Rosacea & Couperose

Rosacea en Couperose zijn vervelende huidaandoeningen die een doeltreffende behandeling vereisen. Een rosacea- en couperosehuid is gebaat bij bescherming, preventie, kalmering en herstel van de huidbarrière waardoor alle symptomen verdwijnen en zichtbare verbetering en een comfortabel gevoel optreedt.

Wat is Couperose


Ons lichaam bevat duizenden bloedvaatjes die ons hele lichaam van voeding voorziet en afvalstoffen afvoert. De vaatjes in het gezicht kunnen kwetsbaar of verzwakt zijn. Dit komt doordat de bloedvaatjes zich continue samentrekken en verwijden. Als de bloedvaatjes verwijden is er bijvoorbeeld sprake van blozen, koorts allergie, alcoholgebruik een hoge bloeddruk of opvliegers. Een rood gezicht gaat vaak gepaard met warmte, een verhoogde doorbloeding of emotie. Wanneer er sprake is van blijvende verwijde bloedvaatjes duidt dit vaak op een ‘defect’ bloedvaatje. Wanneer deze verwijde bloedvaatjes in grotere getallen voorkomen spreken we van couperose.

Wat is Rosacea


De belangrijkste kenmerken van rosacea zijn roodheid, klein uitgezette bloedvaatjes (couperose), ontstekingen, bultjes en puistjes. Deze aandoening kan lijken op acne.
Couperose kan een voorstadium zijn van rosacea. Dit zijn verwijde bloedvaatjes vlak onder het huidoppervlak. Het bloed blijft achter in de vaatjes en schijnt door de huid heen. Deze roodheid kan soms uren aanhouden. Ook kan er soms een pijnsensatie ontstaan in het gelaat. Dit kan komen door blootstelling aan kou, wind of door het reinigen van het gelaat met “verkeerde”producten. De plaatsen waar dit vaak voorkomt zijn voornamelijk de neus en het gebied van de wangen. Deze aandoening kan ontstaat in een tijdsbestek van een paar weken of maanden. Ook kunnen er papels en pustels op de huid ontstaan, welke in veel gevallen veroorzaakt kan worden door de demodex mijt die op de huid leeft. De demodex mijt wordt in de haarzakjes aangetroffen en op huidgebieden waar talgklieren aanwezig zijn.
Hoewel couperose niet te genezen is en rosacea een huidaandoening is met een chronisch karakter, is met behulp van een professioneel behandelprogramma, op de huid afgestemde thuisverzorgings producten, maximaal resultaat te behalen.
Een doeltreffende behandeling die zich richt op huidproblemen als couperose & rosacea werkt volgens de Inside & Oudside filosofie en bevat een aantal stappen waaronder voedingstips en een lymfedrainage om de afvalstoffen en lymfe uit het lichaam te verwijderen.
TIP! Boek uw Cenzaa huidverbeterende gezichtsbehandeling. Met onderstaande gezichtsbehandelingen bereikt u maximaal resultaat in huidverbetering
De behandelingen: SENSITIVE SKIN 45 min | €75
Skin analyse en Intake
Reiniging van de huid
Milde dieptereiniging
Rosacea & Couperose Masq (Een uniek peel-off masker op basis van algenextracten, mineralen, blauwe bosbesextract en kamille).
Vinolin ampul
Dag/nachtverzorging incl. serum, 24H Cream, oogcreme en zonbescherming.
Productadvies

Natuurlijk kun je de behandeling eenmalig boeken maar wil je maximaal resultaat dan gaan we uit van 6 behandelingen 1x in de 2 weken. Dit is afhankelijk van de indicatie en de gevoeligheid van de huid. Daarna is het noodzakelijk de huid te onderhouden door 1x in de 4 tot 6 weken de behandeling te herhalen. Het is belangrijk de huid thuis goed te verzorgen met de producten van Cenzaa. Boek je een kuurbehandeling van 6 behandelingen dan ontvang je de Silk Tenderness (24H Cream) t.w.v. €48,10 gratis.
SENSITIVE SKIN (Incl. Lymfedrainage) 60 min | €97,50
Skin analyse en intake
Reiniging van de huid
Milde dieptereiniging
Relaxing Touch Masker
Manuele lymfe drainage
Vinolin Ampul
Rosacea & Couperose mask
Dag/nachtverzorging, serum, 24H Cream, zonbescherming
Productadvies